Politika zaštite osobnih podataka

Images
Uvijeti korištenja

Politika zaštite osobnih podataka

OPĆI UVJETI ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA

ČD Cargo Adria d.o.o. ozbiljno shvaća zaštitu vaših osobnih podataka i poduzima sve potrebne tehničke i organizacijske mjere u skladu s obvezama koje propisuje i nameće Opća uredba o zaštiti podataka (EU) 2016/679 – GDPR te s njom u svezi drugi propisi i regulativa koji su na snazi na području Republike Hrvatske. ČD Cargo Adria d.o.o. ozbiljno obrađuje osobne podatke u duhu s propisanim privacy by design-default načelima. Konkretna svrha i načini obrade vaših osobnih podataka uvelike ovise o vrsti poslovnog odnosa na temelju kojeg prikupljamo vaše podatke.

U svojem poslovanju rukovodimo se temeljnim načelima zaštite osobnih podataka, što znači da podatke obrađujemo zakonito, transparentno i pošteno te da je obrada ograničena samo za svrhu za koju su podatci prikupljeni kao i da se obrađuju samo oni podatci koji su nužni za tu svrhu. Vaše osobne podatke čuvamo samo onoliko koliko je potrebno za ostvarenje svrhe obrade, osim u slučaju kada smo određenim propisima vezani dulje pohranjivati osobne podatke, odnosno u slučaju kada to zahtijevaju naši legitimni interesi (primjerice radi postavljanja, ostvarivanja ili zaštite pravnih zahtjeva). Točnost, pouzdanost, povjerljivost i cjelovitost vaših osobnih podataka također su načela kojima se vodimo pri obradi. Pristup vašim osobnim podatcima imaju isključivo ovlaštene osobe naše tvrtke (izvršitelj obrade podataka). Kako bi se ostvarili gore navedeni regulatorni zahtjevi, unutar naše kompanije angažirano je više različitih odjela, čime je osiguran multidisciplinaran pristup očuvanju i zaštiti privatnosti naših kupaca, poslovnih partnera, kandidata za zapošljavanje i drugih osoba čije podatke prikupljamo u svojem poslovanju. Pritom redovito educiramo svoje zaposlenike, a s partnerima koji nam pružaju poslovnu podršku ugovaramo odgovarajuće mjere zaštite. Pristupom, upotrebom, pretragom, pregledom naše web stranice ili bilo kojim sličnim činom, vi nedvosmisleno potvrđujete da ste u potpunosti pročitali, razumjeli i složili se sa ovim općim uvjetima i našom politikom zaštite osobnih podataka. Ako se ne slažete s politikom zaštite osobnih podataka ČD Cargo Adria d.o.o. tvrtke, molimo vas da se ne koristite našom stranicom ili da ne navodite svoje osobne podatke. Svaka promjena naše politike privatnosti bit će objavljena na ovoj mrežnoj stranici. U sklopu naše djelatnosti prikupljamo i obrađujemo osobne podatke koje nam dostave klijenti. Budući da nam je zaštita vaše privatnosti prioritet, usvojili smo sljedeća pravila o privatnosti.

ČD Cargo Adria d.o.o. se drži sljedećih načela s ciljem zaštite Vaše privatnosti:

• Ne prikupljamo više informacija nego što je potrebno;

• Vaše podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene;

• Ne čuvamo Vaše podatke ako više nije potrebno;

• Nikada ne prodajemo, posuđujemo ili distribuiramo niti javno objavljujemo Vaše osobne podatke;

• Vaše podatke ne šaljemo trećim stranama;

• Ne koristimo nikakvu automatiziranu obradu i donošenje odluka niti profiliranje;

• Vaše osobne podatke ne prenosimo u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju;

• Također provjeravamo da su Vaši podaci sigurno pohranjeni.

ČD Cargo Adria d.o.o. prikuplja samo ograničene količine informacija o Vama koje su nužne kako bismo odgovorili na Vaš zahtjev te pohranili Vaše podatke o mogućem zaposlenju. Mi u ČD Cargo Adria d.o.o. smo stvorili Pravila o privatnosti koja imaju za cilj pomoći Vam da razumijete koje podatke prikupljamo, u koju svrhu ih koristimo i kako možete ostvariti svoja prava. Važno je pročitati naša Pravila o privatnosti i nadamo se da ćete izdvojiti vrijeme i Vašu pozornost.

Kako i koje Vaše podatke prikupljamo?

Kada nas kontaktirate putem našeg web obrasca za kontakt ili izravno putem naše e-mail adrese. Informacije koje ispunite (osobne informacije kao što su Vaše ime, adresa e-pošte, broj telefona) ili pošaljete izravnom porukom e-pošte biti će obrađene i pohranjene kako bismo vas mogli kontaktirati i odgovoriti na Vaš zahtjev. Ako ste mlađi od 16 godina morate priložiti suglasnost roditelja ili nositelja prije davanja osobnih podataka. Popunjavajući obrasce za kontakt na našoj stranici ili nas kontaktirajući izravno putem e-mail pošte jamčite da su informacije koje ste priložili točne te da ste u cijelosti suglasni s odredbama naših Pravila o privatnosti i u njima navedenim uvjetima. Podaci o Voditelju obrade Vaših podataka Voditelj obrade ove internetske stranice i Vaših osobnih podataka je ČD Cargo Adria d.o.o., Savska cesta 32, 10000 Zagreb.

Koja je svrha i pravna osnova za prikupljanje Vaših podataka?

Poduzimanje najprikladnijih aktivnosti na Vaš zahtjev prije ulaska u bilo koji poslovni odnos, na temelju poslovnog djelovanja tvrtke i njenog legitimnog interesa.

Koliko će dugo biti pohranjeni Vaši osobni podaci?

Sve dok imamo otvorenu komunikaciju u svrhu uspostavljanja zajedničke poslovne suradnje kao i za vrijeme važenja našeg ugovornog odnosa.

Kako ćemo koristiti informacije o Vama?

Prikupljamo informacije o Vama da bismo Vas mogli kontaktirati i odgovoriti na Vaš zahtjev. Vaše osobne podatke potrebne prikupljamo i koristimo u svrhu uspostavljanja našeg poslovnog odnosa, kao i za vrijeme važenja našeg ugovornog odnosa. Tijekom trajanja ugovornog odnosa ČD Cargo Adria d.o.o. će Vam slati obavijesti o novim proizvodima i uslugama za koje smatramo da bi Vam mogli biti od interesa, ako ste za isto dali privolu kod kontaktiranja naše tvrtke putem web obrasca. Privolu koju nam date za ovu svrhu možete u svakom trenutku povući te ćemo u tom slučaju prestati s ovom obradom.

Google Analytics

Prilikom prikupljanja osobnih podataka, moguća je pohrana određenih podataka od strane platforme Google Analytics, a o kojoj ste detaljnije upoznati kroz Izjavu o kolačićima. Za više podataka o pravilima privatnosti platforme Google Analytics, možete se informirati putem sljedećeg linka: https://policies.google.com/privacy?hl=hr. Informacijska sigurnost Osigurali smo sigurnosne mjere u svrhu zaštite osobnih podataka koje podijelite s nama. Vaši osobni podaci zaštićeni su od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, pohranjuju ili se na drugi način obrađuju. O našem poslužitelju internetske stranice Ova web stranica smještena je globalno kod poznatog davatelja usluga u EU. Ova internetska stranica smještena je kod globalno poznatog pružatelja usluga u Njemačkoj i EU, za koje Europska komisija smatra da osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite osobnih podataka građana EU.

Kolačići

Kako bismo olakšali pregledavanje naših internetskih stranica, naš poslužitelj globalne mreže koristi kolačiće. Kolačići se ne mogu koristiti za pokretanje programa ili postavljanje virusa na Vaše računalo. Pregled naših stranica moguć je i bez uporabe kolačića, ako je vaš internetski preglednik tako postavljen. Svi detalji o kolačićima nalaze se u Izjava o kolačićima. Vaša prava Imate pravo na informacije o obradi Vaših osobnih podataka, povlačenje svoje privole u bilo koje vrijeme, ispravak ili dopunu Vaših osobnih podataka kako bi uvijek bili točni, brisanje Vaših osobnih podataka kada više nisu potrebni za gore navedene svrhe, prijenos Vaših osobnih podataka u strukturiranom obliku te podnošenje prigovora u pisanom obliku u slučaju da smatrate da je došlo do povrede zaštite vaših osobnih podataka ili ako smatrate da je došlo do povede na ČD Cargo Adria d.o.o., Savska cesta 32, 10000 Zagreb, e-mail: info@cdcargoadria.hr ili nadležnom državnom tijelu. Vaša privola Korištenjem ove web stranice dajete privolu na ovu politiku privatnosti, tj. dajete izričitu privolu da ČD Cargo Adria d.o.o. prikuplja i dalje obrađuje vaše osobne podatke, kao i sve druge podatke za koje sazna pružanjem svojih usluga sukladno zakonskim propisima, a sve u skladu s definiranom svrhom u ovim pravilima. Također potvrđujete da ste upoznati sa svim bitnim podacima o tvrtki ČD Cargo Adria d.o.o. i uslugama koje pruža. Obradi osobnih podataka možete se u svako doba usprotiviti i opozvati danu privolu u potpunosti ili djelomice, bez naknade i objašnjenja odustati od dane privole i zatražiti prestanak aktivnosti obrade Vaših osobnih podataka. Opoziv privole možete podnijeti poštom na adresu ČD Cargo Adria d.o.o., Savska cesta 32, Zagreb, e-poštom na adresu info@cdcargoadia.hr. Na iste načine možete zatražiti uvid u svoje osobne podatke, privole za korištenje osobnih podataka, zatražiti preuzimanje svojih osobnih podataka, brisanje svojih osobnih podataka (osim podataka za koje postoji zakonska osnova za njihovo čuvanje) i ostala prava propisana Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR). Naknadno povlačenje privole, ne utječe na zakonitost ranije provedenih obrada osobnih podataka. Pravo na podnošenje prigovora nadležnom tijelu U slučajevima kada smatrate da je došlo do povrede osobnih podataka u svakom trenutku možete uložiti žalbu izravno nadležnom nadzornom tijelu: Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP), Martićeva 14, Zagreb, Tel.: +385 (0)1 4609 999, e-mail: azop@azop.hr, www.azop.hr.

Povreda osobnih podataka

O svakoj povredi podataka dužni smo izvijestiti AZOP kao nadležno tijelo za zaštitu osobnih podataka unutar 72 sata od saznanja za povredu. Promjene naših pravila o privatnosti ČD Cargo Adria d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih općih uvjeta o zaštiti osobnih podataka, a naročito u slučaju potrebe za usklađivanjem istih sa pozitivnim pravnim propisima u Republici Hrvatskoj. U slučaju promjena naših pravila o privatnosti obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene pravila o privatnosti dolje kako slijedi. Ova Pravila o privatnosti ažurirana su 21.07.2022.  

Pravila o kolačićima

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo, tablet ili mobitel, koja može biti dostavljena neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe web stranice koju posjetite od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su npr. preferirani jezik ili slične postavke. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Te informacije mogu biti spremljene jedino ukoliko Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Korištenje kolačića na stranici tvrtke ČD Cargo Adria d.o.o. ČD Cargo Adria d.o.o. koristi kolačiće kako bi omogućila bolje korisničko iskustvo. ČD Cargo Adria d.o.o. ne sadržava kolačiće koji omogućuju pokretanje programa ili postavljanje virusa na vaše računalo. Korištenjem ove internetske stranice možete zaprimiti kolačić „treće strane“. ČD Cargo Adria d.o.o. upotrebljava kolačiće u svrhu praćenja statističke posjećenost web i pri tom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. ČD Cargo Adria d.o.o. također upotrebljava kolačiće u svrhu oglašavanja proizvoda/usluga. Upotrebom kolačića dobavljači treće strane (uključujući i Google) prikazuju oglase ČD Cargo Adria d.o.o. d na web-lokacijama na internetu. Usluge Google Analyticsa za oglašavanje mogu se isključiti, a oglasi za Google prikazivačku mrežu prilagoditi pomoću alata Upravitelj postavki oglasa: http://www.google.com/settings/ads. Detaljne informacije treće strane o usluzi Google Analyticsa i mogućnostima reguliranja postavki kolačića možete naći na http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html Kako onemogućiti kolačiće? Ako želite možete onemogućiti spremanje kolačića na svoje računalo, no morate znati kako će blokiranjem svih kolačića neke funkcionalnosti naše web stranice biti onemogućene.

Postavke kolačića možete prilagoditi u svom internetskom pregledniku. Želite li izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem računalu potrebno je ažurirati promijeniti postavke svojeg internetskog preglednika (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite na svojem pregledniku odabirom izbornika za pomoć). Na sljedećim linkovima su upute za onemogućavanje kolačića na najpopularnijim internetskim preglednicima: - Firefox - Google Chrome - Opera - Safari - Internet Explorer - IE 11.0+ - IE 9.0+ - IE 8.0+ - IE 7.0+ - IE 5.0+ Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više se možete informirati na sljedećim web adresama: http://www.allaboutcookies.org/ http://www.youronlinechoices.com/ http://www.aboutads.info/ Upotrebu kolačića usluge Google Analytics možete onemogućiti tako da preuzmete i instalirate dodatak za preglednik Google Analytics Opt-out dostupan na https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.